fbpx

Nybesök

Helhetshälsa är ett arbetssätt som tar ett systemperspektiv på hälsa. Det innebär att hela människan placeras i centrum för att uppnå långvarig hälsa snarare än att fokusera på ett symptom eller en sjukdom. Vi vet att alla delar av din kropp och din livsstil påverkar varandra och behöver vara i balans för optimal hälsa. 

Ett sådant perspektiv innebär att vi ser till att hitta roten och grundorsaken till din problematik – och hjälper sedan kroppen att läka. Du blir inte längre bara förskriven en medicin som syftar till att endast lindra dina symptom. Vår modell tar alltså hänsyn till alla ekrarna i ditt livshjul; din kropp, din själ och miljön du lever i – eftersom din hälsa är sammansatt av allt. 

Inför ditt besök rekommenderar vi att du tar blodprovspaketet “FMB” via www.blodkollen.se/2heal. Vi vill ha provsvaren tillgängliga inför ditt besök och det tar normalt 3-5 dagar innan vi får dem om du tagit dina prover i Stockholm. 

När du har bokat en tid hos oss så kommer du även att få tillgång till ett hälsoformulär med frågor som vi vill att du fyller i fem dagar innan ditt besök. På så sätt hinner din läkare läsa in sig på din problematik innan besöket, och ni använder tiden tillsammans mer effektivt. Hos oss får du en medicinsk bedömning där vi gör en 360o analys av dig och skräddarsyr sedan en behandlingsplan utifrån dina specifika behov. 

Efter att du träffat en av våra läkare kan vi vid behov vidare erbjuda dig en genanalys, biomedicinsk analys och hälso-optimering. Våra specialistläkare har lång erfarenhet av helhetshälsa.

Längden på besöket är 90 minuter och i priset ingår ett uppföljande telefonsamtal. 

Pris: 6000 kronor

Boka här

En hälsoscreening innebär att vi hjälper dig att kartlägga och få en överblick över ditt hälsotillstånd. Med hjälp av ett detaljerat hälsoformulär där du bland annat får svara på frågor kring din livsstil, bakgrund, hälsohistorik samt med blodprover, där dina värden analyseras – letar vi efter markörer som eventuella brister eller obalanser. Att hitta eventuella riskfaktorer i ett tidigt skede gör det lättare att undvika sjukdom i framtiden. Med information om hur du mår på insidan, kan vi sedan ge dig råd och verktyg hur du kan optimera din hälsa, få mer balans och nå din fulla potential. Vid behov erbjuder vi även ytterligare uppföljning, samtal och stöd.  

Att göra en hälsoscreening är ett bra alternativ för arbetsgivare som vill få en överblick över hur medarbetarna mår, och jobba proaktivt för en långvarig helhetshälsa och friska medarbetare.

Inför ditt besök rekommenderar vi att du tar blodprovspaketet “Hälsoscreening man/kvinna” genom www.blodkollen.se/2heal. Vi vill ha provsvaren tillgängliga inför ditt besök och det tar normalt 3-5 dagar innan vi får dem om du tagit dina blodprover i Stockholm. När du har bokat en tid hos oss kommer du att få tillgång till ett hälsoformulär som vi vill att du fyller i fem dagar innan, då hinner läkaren läsa in sig på din problematik innan besöket, och ni använder tiden tillsammans mer effektivt.

 

Längden på samtalet är 30 minuter. Längden på besöket är 45 min

Pris distans: 2000 kronor

Pris kliniken: 3000 kronor

Boka här

Man

Kvinna

Vår kropp består av celler som behöver näring till uppbyggnad och energiproduktion. Kosten består bland annat av vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer och antioxidanter – alla viktiga för att cellerna ska fungera optimalt. Vanliga symptom vid en obalans av dessa komponenter är trötthet, magbesvär och torr hud. Ibland kan en obalans finnas utan du märker det.

 

Målet med din konsultation är att främja optimal hälsa genom att rekommendera ett skräddarsytt kost- och kosttillskottsprogram.

 

När du bokar ett besök hos oss får du träffa en näringsterapeut i 90 minuter. Inför ditt besök rekommenderar vi att du tar blodprovspaketet “Hälsoscreening man/kvinna” genom www.blodkollen.se/2heal. Vi vill ha provsvaren tillgängliga inför ditt besök och det tar normalt 3-5 dagar innan vi får dem om du tar dina prover i Stockholm. När du har bokat en tid kommer du även få tillgång till ett formulär som vi vill att du fyller i fem dagar innan besöket, för att näringterapeuten ska hinna läsa in sig på din problematik innan besöket, och ni använder tiden tillsammans mer effektivt.

 

Längden på första besöket är 90 minuter och i priset ingår 30 minuters uppföljningssamtal. 

Pris: 2500 kronor

Boka här

Utifrån din unika livssituation, mål och behov finns vi där för dig med kunskap, verktyg och stöd och skapar ett säkert utrymme för dig att utforska din hälsa och göra de kost-  livsstils- och beteendeförändringar som just du behöver för att öka ditt välmående nu och på lång sikt. 

 

På 2Heal jobbar vi tillsammans i team vilket innebär att vi jobbar nära läkare, näringsterapeuter och andra specialister och diskuterar fram en behandlingsplan som är skräddarsydd för just dig. Våra hälsocoacher finns där vid din sida och ser till att du lyckas på din hälsoresa. Vi har en helhetssyn på hälsa och vägleder dig inom områden såsom kost, sömn och återhämtning, stresshantering, träning och rörelse, relationer, tankar och känslor och vi har en förståelse för hur allt hänger ihop.

Varje program är individuellt och vi anpassar coachningen utefter ditt liv, behov och mål. Tillsammans med dig sätter vi en plan framåt. Varje program börjar med att vi kartlägger din hälsa för att skapa en medvetenhet och förståelse för vad just du behöver. Vi erbjuder både telefon- video- och fysiska möten beroende på vad som passar dig bäst. Efter din första session kan du boka flera tillfällen till rabatterat pris.

 

Hälsocoachning erbjudande:

Längden på varje session är 50 minuter, men kan i vissa fall skräddarsys.

Pris: 500 kronor 

 • 3 månaders program (6 sessioner): 2700 kronor 
 • 4 månaders program ( 8 sessioner): 3200 kronor
 • 6 månaders program (12 sessioner): 4500 kronor

Boka här

Under klimakteriet minskar äggstockarnas funktion, mensen upphör så småningom och hormonbalansen i kroppen förändras. Det är en naturlig del av livet och det är individuellt hur mycket man påverkas. Besvären kan börja långt innan mensen upphör i samband med förklimakteriet då ägglossningen blir oregelbunden. 

 

Östrogen och progesteron är två hormoner som påverkar många organ i kroppen och de symtom som upplevs under förklimakteriet och klimakteriet beror framför allt på de minskade hormonnivåerna. Samt obalans mellan progesteron och östrogen. 

Vanliga symptom är: 

 

 • Oregelbunden mens
 • Nedstämdhet
 • PMS
 • Värmevallningar
 • Svettningar
 • Sömnproblem
 • Humörsvängningar
 • Torra slemhinnor
 • Urinvägsbesvär
 • Stresskänslighet, svårare för nedvarvning och återhämtning. 

 

LÄNK “Läs mer”

 

Vi hjälper dig att först förstå varför du mår som du gör och erbjuder sedan en individuell rådgivning  och behandling för att lindra dina klimakteriebesvär och även se möjligheterna i denna period av ditt liv. Rådgivningen kan omfatta kost, livsstil och de särskilda frågor du har.  ….. 

 

När du bokar en tid hos oss kommer du få träffa en barnmorska och/ eller en läkare som kartlägger ditt mående och vilken behandling som passar just dig bäst. Inför ditt besök rekommenderar vi att du tar blodprovspaketet “Hälsoscreening”. Vi vill ha provsvaren tillgängliga inför ditt besök och det tar normalt 3-5 dagar innan vi får dem om du tagit dina blodprover i Stockholm. 

 

Längden på besöket är 30 – 45 minuter. 

Pris läkarbesök: 1800 kronor

Pris barnmorskebesök: 750 kronor

Boka här

Vid endometrios är det vanligt att de första symptomen kommer i tonåren. Symptomen kan även variera från person till person och vissa kan ha symptom som inte finns uppräknade nedan.

 

 • kraftig smärta i samband med mens
 • lång och riklig mens
 • konstanta smärtor i nedre delen av magen
 • smärta som strålar ut mot rygg och ben
 • smärta i samband med sex
 • kissnödig ofta
 • diarré eller förstoppning, IBS besvär
 • smärta när du kissar eller bajsar
 • blod i kisset eller bajset i samband med mens
 • trötthet, illamående och feber
 • svårt att bli gravid 

 

Det går inte att bli av med sjukdomen men det går att behandla symptomen. Det är olika för olika personer vilken behandling som hjälper bäst. Vi på 2Heal skräddarsyr en behandling utifrån dina behov och förutsättningar. 

 

När du bokar ett besök kommer du få träffa en läkare som är specialist i gynekologi och du kommer bland annat  få genomgå en gynekologisk undersökning samt en vaginal ultraljudsundersökning. Inför besöket vill vi att du tar vissa prover ……………..”hälsoscreening” Prover?

Boka här

Urinvägsinfektion orsakas av att bakterier kommer in i urinröret och urinblåsan. Blåskatarr är den vanligaste formen av urinvägsinfektion och kan leda till sveda och att du måste kissa ofta.

Orsaken till att kvinnor drabbas av urinvägsinfektion i större utsträckning än män är att urinröret är kortare hos kvinnor. Det går ofta över av sig själv men man kan ibland behöva behandling. Vanliga symptom vid urinvägsinfektion som orsakat blåskatarr är

 • Du behöver kissa ofta
 • Sveda när du kissar
 • Smärta i nedre delen av magen
 • Blod i urinen

Om du drabbas av återkommande besvär är det viktigt att utreda om det finns någon bakomliggande gynekologisk sjukdom eller förändring. I samband med klimakteriet blir slemhinnorna östrogenfattiga och sköra. Då är det vanligare med urinvägsinfektion.

När du bokar ett besök kommer du få träffa en specialist i urologi som kommer ta ställning till fortsatt utredning och behandling.

Boka här

PCOS innebär att du har många äggblåsor på ena eller båda äggstockarna vilket bland annat kan leda till hormonell obalans och svårigheter att bli gravid. Andra symptom vid PCOS kan vara:

 • Oregelbunden eller utebliven mens

 • Ökad kroppsbehåring

 • Akne och fet hy

 • Nedstämdhet

 • Minskad sexlust

 • IBS-symptom

 • Insulinresistens från ett ökat kolhydratsug

Vi hjälper dig att minska eventuell insulinresistens för att förebygga diabetes typ 2 och metabolt syndrom. Vi hjälper dig även att förbättra tarmhälsan med syfte att minska eventuella IBS-symptom. Ultraljud här? 

Vid ditt besök kommer du träffa en gynekolog som utifrån konsultationen och undersökningen med ultraljud tar ställning till fortsatt utredning och behandling. Inför ditt besök rekommenderar vi att du tar blodprovspaketet “Hormoner/fertilitet”. Vi vill ha provsvaren tillgängliga inför ditt besök och det tar normalt 3-5 dagar innan vi får dem.

Boka här

Urininkontinens medför ofta ett betydande lidande. Det är dock sällan ett tecken på någon allvarlig sjukdom och det finns mycket man kan göra för att minska besvären. Vid urininkontinens är det vanligt att du upplever ett eller flera av följande symptom:

 • Urinläckage i samband med att du känner dig kissnödig

 • Du behöver kissa ofta

 • Urinläckage vid ansträngning

Vi hjälper dig att hitta orsaken till dina besvär. När du bokar ett besök kommer du träffa en urolog som tar ställning till fortsatt utredning och behandling. Prover?

Boka här

PMS och PMDS drabbar ungefär fem procent av alla kvinnor som menstruerar och symptomen har ett cykliskt mönster som följer menscykeln. Symptomen kan variera från kvinna till kvinna och olika månader. Vanliga symptom är

 

 • Lättretlighet

 • Depression

 • Humörsvängningar

 • Sömnproblem

 • Ökad hunger

 • Mensvärk

 • Ömma bröst

 

Vid ditt besök kommer du träffa en gynekolog som tar ställning till fortsatt utredning och behandling. Inför ditt besök rekommenderar vi att du tar blodprovspaketet “Hormoner/fertilitet”. Vi vill ha provsvaren tillgängliga inför ditt besök och det tar normalt 3-5 dagar innan vi får dem om du tar dom i Stockholm.

Boka här

Gynekologiska sjukdomar och besvär kan visa sig på många olika sätt, eller helt utan symptom. Under ett allmänt gynekologiskt besök screenar vi dig för flera kvinnosjukdomar. Vi kan även hjälpa dig om du till exempel har blödningsrubbningar, förlossningsskador eller upplever smärta.  

 

När du bokar ett besök kommer du få träffa en gynekolog som bland annat kommer att utreda och undersöka dig med ultraljud. Inför ditt besök rekommenderar vi att du tar blodprovspaketet “Hormoner/fertilitet”. Vi vill ha provsvaren tillgängliga inför ditt besök och det tar normalt 3-5 dagar innan vi får dem om du tar proverna i Stockholm.

Boka här

Prostatan är en körtel runt urinröret, mellan penis och urinblåsan. När man blir äldre kan prostatan växa vilket kan leda till att urinröret trycks ihop. Detta kallas för godartad prostataförstoring kan ge symptom såsom

 • Strålen kan vara svagare när du kissar och det kan vara svårt att komma igång.

 • Du behöver trycka på för att tömma urinblåsan helt.

 • Det känns som att blåsan inte är helt tömd när du har kissat klart.

 • Strålen avbryts en eller flera gånger när du kissar.

 • Du behöver kissa oftare.

 • Det läcker urin samtidigt som du plötsligt känner dig kissnödig.

Det finns olika behandlingar som kan lindra de symptom som besvärar dig. När du bokar ett besök kommer du få träffa en specialist i urologi som utreder olika orsaker till dina besvär. 

Inför ditt besök rekommenderar vi att du tar blodprovspaketet “Hormoner/fertilitet”. Vi vill ha provsvaren tillgängliga inför ditt besök och det tar normalt 3-5 dagar innan vi får dem om du tar dom i Stockholm.

Boka här

Mannens hormonbalans och sexuella hälsa hänger ofta ihop. Ett sådant exempel är testosteronbrist, vilket ofta utvecklas gradvis, och kan även leda till en mängd andra symptom

 • Trötthet

 • Lätt att bli irriterad

 • Ökad bukfetma

 • Minskad muskelmassa

 • Nervositet och oro

 • Minskad sexlust

När du bokar ett besök kommer du få träffa en läkare som är specialist i andrologi, mannens sexuella hälsa, som tar ställning till fortsatt utredning och behandling. 

Inför ditt besök rekommenderar vi att du tar blodprovspaketet “Hormoner/fertilitet”. Vi vill ha provsvaren tillgängliga inför ditt besök och det tar normalt 3-5 dagar innan vi får dem om du tar proverna i Stockholm. När du har bokat en tid kommer du även få tillgång till formulär som vi vill att du fyller i för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. 

Boka här

Inkontinens hos män är ofta ofarligt och relaterade till prostatan. Det kan dock ha andra bakomliggande orsaker som är viktiga att utesluta. Inkontinens kan visa sig på flera olika sätt; till exempel som urinläckage vid ansträngning eller ett droppande efter avslutat toalettbesök. 

När du bokar en tid kommer du få träffa en urolog som utreder dig grundligt.

Boka här

Svårigheter att bli gravid är något som oftast beskrivs som ett kvinnligt problem. Fertilitetsproblem hos män är dock vanligare än många tror och kan ha många olika orsaker. 

När du bokar en tid kommer du få träffa en läkare som är specialist på mannens sjukdomar. Helhetshälsa är centralt när du försöker bli gravid. När du kommer till oss kommer du bli undersökt och utredd på flera plan för att sedan få hjälp att optimera din fertilitet. 

Inför ditt besök rekommenderar vi att du tar blodprovspaketet “Hormoner/fertilitet”. Vi vill ha provsvaren tillgängliga inför ditt besök och det tar normalt 3-5 dagar innan vi får dem om du tar proverna i Stockholm. När du har bokat en tid kommer du även få tillgång till formulär som vi vill att du fyller i för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Boka här

Man

Kvinna

Det kan finnas flera orsaker till varför vissa par har svårt att få barn och problemet kan ligga hos både mannen och kvinnan. Det drabbar ungefär 20% av alla par och är med andra ord väldigt vanligt. Det finns dock mycket man kan göra för att förbättra chanserna. 

När du/ni bokar ett besök kommer du/ni få träffa en läkare som kommer undersöka och utreda dig/er på flera plan

Inför ditt/ert besök rekommenderar vi att du/ni tar blodprovspaketet “Hormoner/fertilitet”. Vi vill ha provsvaren tillgängliga inför ditt/ert besök och det tar normalt 3-5 dagar innan vi får dem om du tar proverna i Stockholm. När du/ni har bokat en tid kommer du/ni även få tillgång till formulär som vi vill att du/ni fyller i för att kunna hjälpa dig/er på bästa sätt.

Boka här

En ultraljudsundersökning kan göras under hela graviditeten. Om du är gravid erbjuder vi ultraljudskontroller från och med graviditetsvecka 9. Vi kan bland annat ge svar på hur barnet ligger i livmodern, hur länge graviditeten har pågått, var moderkakan sitter samt antal foster. 

 

Har du påbörjat en IVF-behandling? I så fall kan vi även erbjuda ett fertilitetsultraljud där vi bland annat kan kontrollera att du har en normal ägglossning, se äggblåsornas antal och storlek samt livmoderslemhinnans tjocklek. 

Har du behov av provtagning så hjälper vi dig även med det. 

 

Längden på besöket är 30 minuter (vid tvillinggraviditet tar undersökningen längre tid och vi ber dig boka en dubbeltid)

Pris: 1800 kr provtagning debiteras separat.

Boka här

Matsmältningsapparatens uppgift är att smälta maten, ta upp näring och eliminera gifter och avfall ut ur kroppen på ett effektivt sätt. Är magens funktion ur balans kan du bland annat uppleva besvär som diarré, förstoppning, uppblåsthet och smärta. Det kan även orsaka inflammation och påverka ditt immunförsvar.

Mag och tarmhälsa är ett prioriterat område på din väg mot bättre hälsa – det lägger grunden till en god allmänhälsa, men är också nödvändig för hormonell balans. Dessutom påverkar din tarmhälsa direkt din hjärnhälsa! Det innebär att en ”dålig mage” på sikt kan få långtgående konsekvenser men det innebär också att du vid psykisk ohälsa måste börja med magen och att du kan må mycket bättre med rätt hjälp. Vi arbetar både med kostbehandling och kostrekommendationer.

När du bokar ett besök kommer du att få träffa en läkare och vi rekommenderar att du också beställer blodprovspaketet “Hälsoscreening”. Vi vill ha provsvaren tillgängliga inför ditt besök och det tar normalt 3-5 dagar innan vi får dem.

Boka här

Läkarbesök

Näringsmedicin

Sköldkörteln är en liten fjärilsformad körtel på halsens framsida och styr bland annat ämnesomsättningen. Hos 2Heal samarbetar läkare med näringsmedicinare. Vi utgår från kroppens olika system och organ och hur dom interagerar. Behöver du sköldkörtelhormoner hjälper våra specialister till med det utifrån dina individuella behov. 

Om dina symtom verkligen beror på en underfunktion av sköldkörteln utforskas orsakerna till att just din sköldkörtel inte fungerar som den ska. Tarmhälsa, stress, kost, näringsstatus och livsstil har stor påverkan på sköldkörtelns funktion.

En underaktiv sköldkörtel kan ha en autoimmun komponent som vid Hashimotos sjukdom. Då utvecklar kroppen antikroppar mot sin egen vävnad.  

Symptom vid underaktiv sköldkörtel (hypotyreos)

 • Trötthet
 • Viktuppgång
 • Ödem
 • Sämre ämnesomsättning
 • Frusenhet
 • Nedstämdhet, låg motivation
 • Torr hud
 • Hjärndimma
 • Kraftiga menstruationer
 • Förstoppning

En överaktiv sköldkörtel producerar istället för mycket sköldkörtelhormon och kan ge motsatta symptom.  

Symptom vid överaktiv sköldkörtel (hypertyreos)

 • Trötthet
 • Hjärtklappning
 • Sömnsvårigheter
 • Vallningar/svettningar
 • Darrningar
 • Känsla av rastlöshet
 • Ångest
 • Svårt att gå upp i vikt

Dina symtom är den första ledtråden, men många av symtomen är generella och därför är det viktigt att också göra blodprovsanalys och lägga samman allt i en helhetsbedömning. 

Inför ditt läkarbesök rekommenderar vi därför att du beställer blodprovs-paketet “Sköldkörtel”. Vi vill ha provsvaren tillgängliga inför ditt besök och det tar normalt 3-5 dagar innan vi får dem om du tar proverna i Stockholm.

Boka här

Läkarbesök

Näringsmedicin

Hjärnan och binjurarna har stor betydelse för att kontrollera ditt stress-system och din återhämtning. 2Heals team undersöker hela din situation ner på cellnivå. Både din symtombild och dina blodprov är viktiga för diagnos. Vi kan även göra andra tester för att analysera dina nivåer av signalsubstanser och hormoner för att utvärdera de underliggande orsakerna till varför du mår som du mår.

Kroppens förmåga att hantera stress och bekämpa infektioner försämras om systemet inte är i balans och då kan vi uppleva en mängd symptom.

 • Svårigheter att hantera stress
 • Mental och fysisk utmattning
 • Störd dygnsrytm
 • Viktuppgång
 • Återkommande infektioner
 • Allergier och matintoleranser
 • Humörsvängningar
 • Skenande tankar
 • Nedsatt sexlust
 • Insulinresistens
 • Ökat behov av att äta ofta/mellanmål
 • Salt- och sötsug
 • Hormonella obalanser
 • Värk

 

Behandlingen vid utmattningssyndrom består oftast av flera olika delar där man kombinerar behandling av eventuella näringsbrister med läkemedelsbehandling och samtalsterapi. 

Inför ditt läkarbesök rekommenderar vi att du beställer blodprovs-paketet “Hälsoscreening”. Vi vill ha provsvaren tillgängliga inför ditt besök och det tar normalt 3-5 dagar innan vi får dem.När du bokar ett besök kommer du få träffa en läkare som tar ställning till fortsatt behandling.

Boka här

Läkarbesök

Näringsmedicin

Smärtsinnet finns i hjärnan och tar emot smärtsignaler från kroppen. Vid långvarig smärta är det vanligt att smärtsinnets känslighet ökar vilket i sin tur kan förvärra situationen. Smärtan kan även kvarstå trots att den utlösande orsaken har försvunnit. 

Det är även vanligt att själva smärtan resulterar i andra symtom såsom

 • koncentrationssvårigheter
 • ångest
 • sömnsvårigheter 
 • yrsel
 • hjärtklappning
 • svettningar

 

Det finns flera olika metoder vid behandling av långvarig smärta. När du bokar ett besök hos oss kommer du få träffa en läkare som tar ställning till fortsatt behandling i samarbete med en fysioterapeut.

Boka här

Läkarbesök

Passar inte någon av det ovanstående in på just dina besvär? Känner du dig osäker på vilken tjänst som passar just dig?

Vi erbjuder kostnadsfri telefonrådgivning. Boka en tid som passar dig så ringer vi upp dig och hjälper dig genom bokningsprocessen.

 

Det går också bra att maila oss på info@2-heal.com eller ringa oss direkt på 08 – 343 139 måndagar – torsdagar kl 10 – 12.

Boka här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Scroll to Top